JTI: Minimalno poskupljenje cigareta

Bez autora
Dec 29 2011

Uprava kompanije Japan Tobacco International (JTI) odlučila je minimalno povećati cijene svojih cigareta u 2012. godini nakon što je Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH donio odluku o povećanju akciza za najmanje 0,35 KM po paklici. Imajući u vidu ekonomsku situaciju i činjenicu da su nova poskupljenja značajno opteretila potrošače, odlučili su dio povećanja akcize preuzeti na sebe. Tako će, sa početkom januara 2012. godine, brand Winston (100's, King Size i Super Slims) poskupjeti svega 20 feninga, te će koštati 3,00 KM. Camel će imati, također, minimalan skok od 20 feninga, te će sada biti dostupan po cijeni od 3,40 KM. Memphis će koštati 3.00 KM, a Ronson 2,50 KM. LD Super Slims imat će cijenu od 2,50 KM, dok će LD King Size u novoj godini koštati 2,40 KM. Prilikom formiranja cijena uvijek vode računa o potrošačima, te su uvjereni da će i ovaj put prepoznati njihov napor da cijene usklade sa novonastalom situacijom, a da kvalitet ostane i dalje neupitno visok.

JTI: Minimalno poskupljenje cigaretaUprava kompanije Japan Tobacco International (JTI) odlučila je minimalno povećati cijene svojih cigareta u 2012. godini nakon što je Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH donio odluku o povećanju akciza za najmanje 0,35 KM po paklici.

„Imajući u vidu ekonomsku situaciju i činjenicu da su nova poskupljenja značajno opteretila naše potrošače, mi smo odlučili dio povećanja akcize preuzeti na sebe. Tako će, sa početkom januara 2012. godine, naš brand Winston (100's, King Size i Super Slims) poskupjeti svega 20 feninga, te će koštati 3,00 KM. Camel će imati, također, minimalan skok od 20 feninga, te će sada biti dostupan po cijeni od 3,40 KM. Memphis će koštati 3.00 KM, a Ronson 2,50 KM. LD Super Slims imat će cijenu od 2,50 KM, dok će LD King Size u novoj godini koštati 2,40 KM. Prilikom formiranja cijena uvijek vodimo računa o našim potrošačima, te smo uvjereni da će i ovaj put prepoznati naš napor da cijene uskladimo sa novonastalom situacijom, a da kvalitet ostane i dalje neupitno visok", stoji u saopćenju JTI-ja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik